Sygeplejeskolen afsnit 1 - historien set gennem litteratur
I søndagens afsnit mærker man hvordan hospitalsbranden der sluttede forrige sæson, påvirker de forskellige medvirkende. En katastrofe i stil med denne, og mange andre, kan man læse om i Rasmus Dahlbergs bog: ”Danskernes egen hverdag – små og store ulykker”.
Dr. Fischer og Frk. Rosenfeld kommer tættere på hinanden i snakken om filmen Kon-Tiki. Filmen udkom i 1950, vandt en Oscar for bedste dokumentarfilm, og var instrueret af den norske etno- og zoolog Thor Heyerdahl, som også selv deltog i ekspeditionen. 11 år efter Heyerdahls død blev der skrevet en bog om ekspeditionen: ”Kon-Tiki ekspeditionen”, som også er at finde på vore hylder.
Sygeplejeskolen viser mange skæbner gennem de patienter der bliver indlagt på Fredenslund. Denne uges skæbne var patienten Kim Beier, som må konfrontere sin hustru med sin hang til at gå i dametøj, en absolut utænkelig tanke i start-50’ernes Danmark. Kim Beiers karakter er vokset op i samme tid som forfatteren Kaare Scheuer Pedersen. Hans biografi ”Alter Ego”, som du også kan låne hos os, giver et godt billede af en tid hvor transvestitisme var forholdsvis ukendt, og i den grad ilde set.
Nu er vi i gang, og vender stærkt tilbage i næste uge med flere litteratureksempler fra Sygeplejeskolen, på gensyn!