Badehotellet afsnit 7 - historien set gennem litteratur

16.04.24
Uha, to afsnit tilbage med vores elskede Badehotel, og de løse ender peger i alle retninger, og oveni det var vi lige ved at miste Molly!

Spænding er der stadig masser af, og heldigvis også litterære emner at tage fat på:

Hr. Molin prøver at stå fast på, at han ikke vil have noget med diamanterne at gøre, da han opdager, at de højst sandsynlig er stjålet fra en jødisk familie, der blev udryddet i Auschwitz. Som et relevant bud på jødernes skæbne og vilkår under tyskernes massakrer rundt om i Europa, anbefaler biblioteket Roxane van Iperens biografi: ”Søstrene fra Auschwitz”, der foregår i Holland, tæt på Antwerpen hvor diamanterne var fra.

Gennem hele serien, har homoseksualitet været belyst, først i form af Ditmar og Hr. Dupont, og nu med stuepigerne Trine og Lily. Mødet med tre unge mænd på stranden gør Lily nysgerrig og Trine jaloux, og hvem ved om det får Lily til at tvivle på, hvem hun er til? I dag er homoseksualitet heldigvis noget man kan tale mere åbent om, og bogen: ”Fra hetero til homo: en rejse som kun du kan tage” er god læsning for dem der er ved at finde sig selv på dette punkt.

Grev Ditmars mor er tilsyneladende ikke blevet mere følsom efter at hendes søn har været i koncentrationslejr, hendes svigerdatter har været indespærret i den russiske zone, og hendes barnebarn har mistet livet. For hende gælder det slægten og Frijsenholm fremfor alt! Akkurat lige så forstokket som hendes afdøde mand, Grev Valdemar, formidabelt spillet af Waage Sandø i de første sæsoner. Også Waage Sandø har skrevet en biografi: ”Et ekstremt lykkeligt liv”, som vi anbefaler på det varmeste.

Dør Molly med Badehotellet? Får Fru Fjeldsø holdt sin 75 års fødselsdag på hotellet næste år, og har Frk. Otilia én gang for alle fornærmet Hr. Aurland? Det vides ikke, men én ting er sikkert, vi vender tilbage i næste uge, sammen med det næstsidste afsnit, på gensyn.  

Af bibliotekar Søren Gaarden

Materialer
  • Bog

Søstrene fra Auschwitz : en sand historie om to jødiske søstres modstand mod den nazistiske overmagt

Gribende fortælling om to jødiske søstre og hvordan deres liv fatalt ændrer sig, da nazisterne indtager Amsterdam. Til læsere med interesse for mennesket og livet under 2. verdenskrig
Læs mere
  • Bog

Søstrene fra Auschwitz : en sand hist...

  • Bog

Fra hetero til homo : en rejse som kun du kan tage

Af Bodin Madsen (2021)
Bogen til alle især unge mennesker, der lige nu er på vej fra hetero til homo med alle de udfordringer, der ligger i den proces
Læs mere
  • Bog

Fra hetero til homo : en rejse som ku...

Af Bodin Madsen (2021)
  • Bog

Et ekstremt lykkeligt liv

Af Waage Sandø (2010)
Skuespilleren Waage Sandø (f. 1943) beretter foruden om arbejdet på tv-skærmen og på diverse teatre som skuespiller eller direktør også om privatliv, opvæksten i et borgerhjem og ægteskaber
Læs mere
  • Bog

Et ekstremt lykkeligt liv

Af Waage Sandø (2010)