Badehotellet afsnit 8 - historien set gennem litteratur

22.04.24
Man mærker ikke at slutningen på vores elskede Badehotellet snart er nær, med alle de løse ender, pyha der er lagt op til en overrumplende afslutning.

Men inden vi når dertil, griber vi fat i næstsidste afsnit, og de litterære/historiske emner der fulgte med.

Det begyndte ellers så muntert, i køkkenet synger pigerne Liva Weels evergreen: "Gå med i lunden". Og netop Liva Weel var et stort skuespillernavn på daværende tidspunkt. Hun var kendt og elsket for sine roller og sine viser. Er du blevet nysgerrig på at vide mere om denne store personlighed, anbefaler biblioteket Janni Andreassens biografi: "Liva Weel, et liv á la carte". 

Et er at læse om Liva Weel, noget andet er at opleve hende på film. Det kan du blandt andet i filmen "De blaa Drenge" fra 1932, som biblioteket også har på hylden.

Det kgl. Teater står overfor en sand revolution, hvis man skal tro Hr. Weyse, der med sin nyfortolkning af Ibsen vil få teatret til at ryste i sin grundvold. Hr. Weyse er ikke den eneste, der har beriget Det kgl. Teater med stor kunst, faktisk har Ole Nørlyng tilbage i 1998 skrevet bogen:

"Apollons mange masker: Det Kongelige Teaters udsmykning og kunstsamling", der fortæller om teatrets historie ud fra dets pragtfulde udsmykning og enorme kunstsamling. Vi anbefaler den på det varmeste.

Tilbage er nu at vente i spænding, og håbe på en afslutning i næste uge, der kan give Badehotellet den afsked som det fortjener. Vi ses!

 

Af bibliotekar Søren Gaarden

Materialer
  • Bog

Liva Weel - et liv à la carte

Et indtagende portræt af dansk revys humørbombe og dronning - Liva Weel. Til biografilæsere og læsere med interesse for dansk revys historie
Læs mere
  • Bog

Liva Weel - et liv à la carte

Sylvia Grøn er gymnastiklærerinde og teatertosset, men fyres fra skolen, fordi hun giver Oberst Barsøes frække dreng en kindhest. Hun bruger sine sparepenge på en talentløs skuespillertrup, men får i sidste øjeblik succes med operetten De blaa Drenge
Læs mere
  • Bog

Apollons mange masker : Det Kongelige Teaters udsmykning og kunstsamling

Af Ole Nørlyng (1998)
En gennemgang af Det Kongelige Teaters kunstsamling, arkitektur og udsmykning, som desuden giver anledning til at berette om mange vigtige momenter i skuespillets, ballettens, operaens og kapellets historie
Læs mere
  • Bog

Apollons mange masker : Det Kongelige...

Af Ole Nørlyng (1998)